Nieuws

Bekendmaking Lekker500 een groot feest

Categorie Nieuws
Datum 05-11-2019

Terwijl in culinair Nederland vaak het ene na het andere feest wordt gegeven, kan Lekker500 er zelf ook wat van. Vorige week werd in Amsterdam de lancering van Lekker500 en de bekendmaking van de winnaar van de NHGP 2019 op feestelijke wijze gevierd.

Gasten stonden om drie uur al te dringen voor de deur van De Kapel van Hotel Arena voor de lancering van alweer de 42ste editie van Lekker500 die samen met de winnaar van de 18de editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs bekend werd gemaakt.

Lekker-Festijn

Omringd door champagne van Moët en amuses van de culinaire samenwerkingsverbanden JRE-Jeunes Restaurateurs, Alliance Gastronomique, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants, genoten meer dan 200 gasten van de lancering van de nieuwe Lekker500, die dit jaar boordevol interviews, recepten, columns en natuurlijk nieuwe recensies voor 2020 staat. 

Entertainment en educatie kwamen samen tijdens dit feestelijke en prestigieuze event, mede dankzij gastvrijheidstrainer Milo Berlijn die de vrolijke opening verzorgde. Tim Welleberg van restaurant Hanninkshof was deze avond een van de gelukkige winnaars. Hij wist namelijk de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 in de wacht te slepen. Deze prijs werd uitgereikt door niemand minder dan Maurice Hennessy zelf, die speciaal voor deze gelegenheid uit Frankrijk was overgekomen.

Presentator Gerard Ekdom maakte een groot succes van de uitreikingen en wist de onthulling van Lekker500 tot op het laatste moment spannend te houden voor de aanwezige genodigden. Ook dit jaar lekte de lijst niet uit, waardoor de spanning enorm groot was tot het laatste moment.

Onthulling Top-3 Lekker500

Tijdens het feestelijke event werd bekend gemaakt dat restaurant Inter Scaldes in het Zeeuwse Kruiningen dit jaar opnieuw de nummer één in de Top-100 is. De tweede plaats is voor De Librije in Zwolle, en de derde plaats is dit jaar ingenomen door Tribeca in Heeze. Tijdens de onthulling werd ook aandacht besteed aan de hoogste nieuwe binnenkomer: Beluga love you in Maastricht, die meteen op positie 36 de Top-100 is binnengekomen. Ook werd het Amsterdamse Restaurant 212, dat maar liefst 37 plaatsen is gestegen naar positie 20 en daarmee de hoogste stijger van editie 2020 is, speciaal uitgelicht. 

Voor degene die naast de champagne van Moët wat sterkers verlangden was er de mogelijkheid om een sprint te trekken naar de Hennessy bar waar onder ander de winnende cocktail James 330 van NHGP-finalist Anne Marie Nijhof door een deskundig team van bartenders werd bereid. 

Na de feestelijke uitreiking en onthulling snelden de gasten zich naar de stapels Lekker500’s, die vers van de pers uit Groningen waren afgeleverd, om de ranking en lijst te bekijken. De hit en grote afsluiter van de avond was dj Erik de Zwart die iedereen opzweepte en vol overgave op de dansvloer kreeg tot aan het eind van dit feestelijke evenement. Het bleef daarna nog lang onrustig in Amsterdam.

Lekker en NHGP

De samenwerking tussen Lekker en NHGP is de perfecte match om meer aandacht te besteden aan jong talent van culinair Nederland op het gebied van gastvrijheid. Tijdens deze feestelijke uitreiking hebben de finalisten van NHGP het podium mogen delen met toonaangevende namen uit de Nederlandse gastronomie, zoals Jannis en Claudia Brevet, Jonnie en Thérèse Boer en Jan en Claudia Sobecki. Het was een waar feest van winnaars voor zowel ervaren als nieuw talent, en laat dat nou net hetgeen zijn waar NHGP en Lekker zich hard voor maken.Hoofdredacteur Annelies Pijper was uiterst trots op een nieuwe editie vol restaurants die variëren van bistro tot sterrenrestaurant, en het verloop van dit feestelijke evenement waarbij gastvrijheid dit jaar als belangrijke peiler centraal staat. 

Bekijk nu de foto’s van de feestelijke lancering.