Nieuws

Lonely Planet roept Nederland uit tot Best in Travel-bestemming voor 2020

Categorie Nieuws
Datum 23-10-2019

Lonely Planet, de toonaangevende autoriteit op het gebied van reizen, heeft Nederlandbenoemd tot een van ’s werelds beste landen om te bezoeken in 2020. Het land heeft een plaats weten te bemachtigen in de Best in Travel-lijst van 2020, de jaarlijkse verzameling van de beste bestemmingen, trends, reizen en ervaringen voor het komende jaar.

‘Het jaar 2020 markeert voor Nederland 75 jaar vrijheid sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, en Nederland is klaar om feest te vieren, met evenementen in het hele land,’ zegt Lonely Planet.

‘Bruisend Amsterdam is altijd een bezoek waard, maar ook de overige steden zijn er helemaal klaar voor. Maak gebruik van het uitstekende treinnetwerk en ontdek de vele prachtige plekken die het land rijk is – je bent er vaak ook voordeliger uit. April en mei zijn de beste tijd voor een bezoek, want naast Koningsdag en Bevrijdingsdag vindt dit jaar in Rotterdam het Eurovisie Songfestival plaats. Ga op verkenning buiten de steden met het groeiende netwerk van ruim 35.000 kilometer aan fietspaden en ontdek de natuurlijke rijkdom die dit kleine landje te bieden heeft, zoals bijvoorbeeld op de Waddeneilanden.’

Hoofdredacteur van Lonely Planet magazine Nederland, Linda Ismaili, zegt: ‘Met de viering van 75 jaar vrijheid en het Songfestival is 2020 een geweldig jaar om Nederland te bezoeken, maar daarnaast is er in ons land nog zó veel meer te beleven. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in minder bezochte steden als Groningen, Maastricht en Eindhoven – en in de prachtige natuurgebieden die Nederland rijk is, zoals de Wadden en de Veluwe. Ik hoop dat reizigers én Nederlanders hierdoor aangemoedigd worden om nog meer van het land te ontdekken.’

Jos Vranken, algemeen directeur NBTC Holland Marketing: “Wij zijn trots dat Nederland tot de top-10 Best in Travel van Lonely Planet behoort, een mooi compliment. Het is goed te zien dat Lonely Planet het rijke en gevarieerde aanbod van Nederland markeert. Plekken verspreid over het land krijgen de aandacht. Zo worden reizigers geïnspireerd met de historische binnensteden van Groningen en Arnhem. Daarnaast staat het themajaar 75 jaar vrijheid in de spotlight. Een themajaar waarin herdenkingen, vrijheidsfestivals en tentoonstellingen worden georganiseerd verspreid door het land.”

Nederland staat op de zevende plek in de lijst van beste landen voor 2020. Bhutan, het koninkrijk dat in 2020 de eerste volledig organisch-biologische natie wil worden, staat aan de top. Engeland staat op de tweede plek, gevolgd door Noord-Macedonië op nummer drie.

Lonely Planets nummer één regio voor 2020 is de Centraal-Aziatische Zijderoute, die nu beter te bereiken is dan ooit, sinds het voor inwoners van veel landen makkelijker geworden is om een visum te krijgen, en er grote investeringen zijn gedaan in transport en infrastructuur.

Het Oostenrijkse Salzburg is benoemd tot de nummer één stad en trekt alles uit de kast voor het 100-jarige jubileum van zijn wereldberoemde muziek- en dramafestival. De Oostelijke Kleine Soenda-eilanden in Indonesië zijn benoemd tot de bestemming waar je het meest waar krijgt voor je geld (Best Value).

Best in Travel 2020 is Lonely Planets 15de jaarlijkse ranglijst van ’s werelds relevantste bestemmingen en reizen voor het komende jaar. Deze editie onderstreept met name duurzame reiservaringen voor 2020, om er zeker van te zijn dat reizigers een positieve impact hebben, waar ze ook naartoe gaan.

Ieder jaar beginnen de Best in Travel-lijsten met de nominaties van Lonely Planets vele medewerkers, schrijvers, bloggers, partners en meer. Deze nominaties worden zorgvuldig bekeken door een jury van reisexperts die tien landen, tien regio’s, tien steden en tien Best Value-bestemmingen selecteren. Iedere bestemming wordt gekozen gebaseerd op relevantie, unieke ervaringen en “wow-factor”.

Lees meer over alle bestemmingen op www.lonelyplanet.nl/best-in-travel.