Marie Claire

Marie Claire rijkt prestigieuze Starters Award 2018 uit!

Categorie Marie Claire
Datum 16-05-2018

Buro Onderscheiden wint Marie Claire Starters Award 2018

“Wij coachen exen en kinderen door een scheiding”

 

Amsterdam, 17 mei 2018 – Café de Tropen zat gisteravond ramvol ambitieuze vrouwen voor de uitreiking van de Marie Claire Starters Award. Drie sociaal bewogen start-ups gingen op voor de jonge-ondernemersprijs. De winnaar van de dertiende Starters Award is geworden Buro Onderscheiden, dat gezinshulp bij scheiding anders aan wil pakken.

 

Met de Starters Award stimuleert magazine Marie Claire vrouwelijk ondernemerschap.

Hoofdredacteur Annelies Pijper: “Op een smart & amazing manier bijdragen aan het verwezenlijken van carrièredromen, dat is heel Marie Claire. Ik ben trots dat we met de Starters Award al veel vrouwen een duwtje in de rug hebben gegeven.”

 

Het winnende concept Buro Onderscheiden is een start-up die exen en kinderen op een vernieuwende manier, met persoonlijke coaching door een ingewikkelde scheiding helpt. Oprichters Astrid de Regt, Yvette Meulenbeek en Olga Boef zien vanuit hun achtergrond in de jeugdzorg dat het anders moet:  “Onze aanpak gaat uit van het idee dat je niet per se een goede ex-partner hoeft te zijn, als je maar een goede ouder bent.”

 

Uit alle ingezonden businessplannen heeft een vakjury haar top-3 gekozen. Naast Buro Onderscheiden maakten Eveline Kerkhof en Françoise Broers van online platform voor feelgoodproducten Kenko, en Janneke Vissers met haar platform Walnut ter versterking van de mentale gezondheid van millennials, kans op de award. Marie Claire lezeressen hebben uiteindelijk door te stemmen het winnende concept gekozen.

 

Buro Onderscheiden ontving de award uit handen van Ginny Ramkisoen, eigenaar van vacatureplatform Vacature via Ginny en Marie Claire reporter. Met haar ondernemingsplan wint de start-up € 2.500 startkapitaal, C&A-shoptegoed t.w.v. € 250, een reeks colleges Digital Marketing Strategie & Social Media aan Nyenrode Business Universiteit en een Acer Switch 3-laptop.

 

Voor vragen en materiaal: emma.berkhout@pijpermedia.nl

 

De Marie Claire Starters Award 2018 werd mede mogelijk gemaakt door C&A.