Nieuws

Unieke lancering 42e editie Lekker500

Categorie Nieuws
Datum 18-03-2019

De redactie van restaurantgids Lekker500 is druk bezig met de samenstelling van de nieuwe editie die 29 oktober 2019 in de winkels zal liggen. Het magazine wordt jaarlijks in oktober gepresenteerd en dat zal dit jaar op een wel heel bijzondere manier gebeuren. 

Het team van redacteuren en professionele proevers werkt het jaar rond aan de samenstelling van de ranglijst met de 500 beste restaurants van Nederland. Volgens hoofdredacteur Annelies Pijper start het proces voor een nieuwe editie op de dag dat de recente editie van Lekker500 in de winkels ligt. “We krijgen het hele jaar door tips over goede restaurants, mutaties in de witte- en zwarte brigade en restaurantconcepten. We blijven constant alert om tot een zo actueel mogelijke restaurantgids te komen.” 

 Aan Lekker500 zijn meer dan 50 rapporteurs verbonden die gedurende verschillende seizoenen proeven bij meer dan 700 restaurants. De uiteindelijke samenstelling van de ranglijst wordt in overleg met het kernteam samengesteld.

 Lancering

Wat dit jaar anders zal zijn ten opzichte van de vorige 41 edities, is dat er een groot lanceringsevenement op touwen wordt gezet. Annelies Pijper: “Achter de schermen zijn we al druk met de voorbereidingen. Het belooft een groot spektakel te worden. De details blijven nog even geheim, houd onze website Lekker.nl in de gaten voor de laatste informatie.”

Meer dan 300 pagina’s leesplezier

Naast de bekende Top-500 en Top-100 vind je in Lekker500 ook veel inspiratie op het gebied van recepten, shopping musthaves en de nieuwste kookboeken. Je leest in de gids ook over de laatste culinaire trends en interviews met bekende top-chefs.

Lekker500 editie 2019 nog niet in huis? Bestel de laatste editie via Lekker.nl.