Lonely Planet Magazine

Lonely Planet Magazine

Profiel

Lonely Planet is ’s werelds succesvolste reisuitgever. Al meer dan 40 jaar helpt Lonely Planet reizigers met informatie over elke mogelijke bestemming ter wereld. Naast de welbekende gidsen bestaat Lonely Planet uit een reiswebsite met meer dan 13 miljoen maandelijkse bezoekers, honderden special interest-boeken, apps en een bekroond reistijdschrift: Lonely Planet magazine. 

Frequentie 0
x per jaar
Totale drukoplage 0
ex.
Social volgers 0
volgers
Pageviews 0
views

"Lonely Planet is wereldwijd al meer dan 40 jaar dé expert op het gebied van reizen"

Doelgroep

Lonely Planet heeft een divers lezerspubliek met één ding gemeen: het zijn allemaal fervente reizigers. De Lonely Planet-lezer is nieuwsgierig, bereisd, hoogopgeleid en verdient modaal of bovenmodaal. 7 op de 10 van de lezers is vrouw, 3 op de 10 man. Dit geldt voor zowel het magazine als de website. Elke leeftijdsgroep is onder de lezers vertegenwoordigd. Het magazine wordt het meest gelezen door dertigers (31%), op de voet gevolgd door zowel 50-plussers (21%) als twintigers (18%). De website wordt het meest bezocht door eind twintigers, dertigers en veertigers: samen vormen ze meer dan de helft van de bezoekers. 

"Met Lonely Planet Magazine dromen lezers het hele jaar door weg bij de mooiste bestemmingen"

Pijlers

  • Autoriteit op het gebied van reizen
  • Sterk internationaal netwerk
  • Reportages van ’s werelds beste schrijvers en reisfotografen
  • Cross-mediaal aanbod van content
  • Positief, onafhankelijk en betrouwbaar

Online

Op www.lonelyplanet.nl kunnen lezers terecht voor het laatste reisnieuws, reisinspiratie, tips, trends en gedetailleerde informatie over bestemmingen. Ook op de social mediakanalen worden lezers dagelijks geïnformeerd en geïnspireerd op het gebied van reizen.

Tjitske Kingma

Tjitske Kingma
Hoofdredactie