Lonely Planet

Lonely Planet

Profiel

Lonely Planet is wereldwijd al 40 jaar dé expert op het gebied van reizen. Naast de bekende reisgidsen geeft Lonely Planet het bekroonde reismagazine Lonely Planet Traveller uit. De Nederlandse editie bestaat nu een jaar en verschijnt in 2017 10 keer. Lonely Planet Traveller combineert reisreportages, geschreven door gerenommeerde Lonely Planet-auteurs, met spectaculaire fotografie van ’s werelds beste fotografen. In elk nummer worden lezers geïnspireerd met verrassende bestemmingen in Europa of daarbuiten en krijgen ze met uitgebreide reisinformatie over reisorganisaties, vliegtickets, hotels en restaurants de handvatten toegereikt om hun eigen droomreis te boeken. Jaarlijks gaat 80% van alle Nederlanders op vakantie. Met Lonely Planet Traveller dromen lezers het hele jaar door weg bij de mooiste bestemmingen. Begin 2017 zal de nieuwe website www.lonelyplanet.nl gelanceerd worden, de nieuwe Nederlandstalige reiswebsite gelieerd aan het magazine. De website staat vol informatie over bestemmingen wereldwijd en brengt lezers hun dagelijkse portie reisinspiratie. Lonely Planet is ook op Facebook, Twitter en Instagram actief onder de naam Lonely Planet NL.

Totale drukoplage 0
ex.
Frequentie 0
x per jaar
Social volgers 0
volgers
Pageviews 0
views

"Lonely Planet is wereldwijd al 40 jaar dé expert op het gebied van reizen"

Doelgroep

De Lonely Planetlezer (20-70) is gek op reizen en maakt regelmatig trips binnen Europa en verder weg. Fotografie, originele bestemmingen en authentieke reizen zijn belangrijke pijlers voor de lezer. Mannen zijn in de lichte meerderheid, maar Lonely Planet Traveller wordt ook veel door vrouwen gelezen. De gemiddelde lezer verdient bovengemiddeld en gaat jaarlijks in ieder geval één keer langer op vakantie.

"Met Lonely Planet Traveller dromen lezers het hele jaar door weg bij de mooiste bestemmingen"

Pijlers

  • Lonely Planet is internationaal bekend; het magazine verschijnt in 12 landen
  • Het magazine bevat unieke fotografie van ’s werelds beste reisfotografen
  • Lonely Planet is wereldwijd dé expert op het gebied van reizen; Lonely Planet NL put uit het volledige netwerk van reisjournalisten en fotografen wereldwijd
  • Het magazine is een echt bewaarexemplaar

Online

Lezers kunnen voor hun dagelijkse portie reisinspiratie terecht op de socialmediakanalen van Lonely Planet. De website bevat naast prachtige inspiratieartikelen ook praktische informatie over bestemmingen wereldwijd.

Sara van Geloven

Sara van Geloven
Hoofdredactie