Sep 18, 2024

Terugblik op de Marie Claire Starters Award 2024: dit is de winnaar

Vanavond vond de uitreiking van de Marie Claire Starters Award 2024 plaats in het West Indisch Huis in Amsterdam, waar de winnaar feestelijk werd onthuld. De avond stond in het teken van innovatie, lef en ondernemerschap; en drie indrukwekkende finalisten presenteerden hun unieke ideeën. Dit waren de finalisten van dit jaar:

  • Yvonne Elzas (39) - oprichter van De Legacy Video, waar door middel van diepte-interviews een uniek kijkje wordt gegeven in het leven van dierbaren: "Iedereen heeft een verhaal te vertellen dat gehoord mag worden."
  • Charlotte Eggink (31) - oprichter van Madée, een premium beautymerk dat duurzame zeep in poedervorm verkoopt. Handig voor thuisgebruik, want het past gewoon door de brievenbus: "Ik heb Madée vernoemd naar mijn nichtje van drie, die alles durft."
  • Monique van den Oetelaar (43) - ontwikkelaar van een slimme AI-gestuurde app voor loopbaanbegeleiding, gericht op zowel consumenten als bedrijven: "Ik zie de app als een heel goede coach in je broekzak."


De winnaar werd gekozen door een deskundige jury, bestaande uit Annelies Pijper, Anneloes van der Heijden en Danielle Wallet. Samen met meer dan 1.500 stemmen van de lezers van Marie Claire en marieclaire.nl kwamen zij tot hun keuze voor de winnaar van de Starters Award 2024 en dat is... Monique van den Oetelaar!

Monique ging naar huis met een fantastisch prijzenpakket, waaronder €2.500 startkapitaal vanuit Marie Claire en het Marie Claire Starters Award Prijzenpakket, bestaande uit:

  • Privélespakket voor handicap 54 voor de winnaar en drie vriendinnen t.w.v. €1.500, en een golfoutfit t.w.v. €500 plus beginnersset t.w.v. €500, aangeboden door GOLF.nl x Jumbo Golf
  • Collegereeks Excellent Leiderschap bij Nyenrode Business Universiteit t.w.v. €2395
  • Studio Anneloes basisgarderobe en stylingadvies t.w.v. €2.000
  • De'Longhi Rivelia espressomachine t.w.v. €799
  • Veloretti City bike in een kleur en model naar keuze t.w.v. €399
  • Suitsuit duo-kofferset Fab Seventies t.w.v. €359,90
  • 14K gouden Birthstone collier van Swing Jewels t.w.v. €295 - €345
  • Smaak Amsterdam tas Ike in kleur Limestone t.w.v. €259
  • Ateljé Laptop Sleeve t.w.v. €63,99
  • Dag- en weekplanner van Leukigheidjes t.w.v. €59,90


'We kijken met trots terug op een prachtig event'
De avond begon om zeven uur met een warm ontvangst in de sfeervolle binnentuin van het West Indisch Huis, waar gasten konden genieten van een drankje en de gelegenheid kregen om te netwerken. Na de welkomstwoorden van Olcay Gulsen en Annelies Pijper nam een panel van ondernemers het podium over. Experts Anneloes van der Heijden* (tevens jurylid), Dorit Roest** en Stefanie Beninger*** deelden hun inzichten over ondernemerschap en de uitdagingen die zij tegenkwamen.  

Het hoogtepunt van de avond was de uitreiking van de Starters Award 2024. Naast de hoofdprijs werden ook de runner-ups in het zonnetje gezet, waarna de avond werd afgesloten met een feestelijke borrel. DJ Lotte zorgde voor de muzikale omlijsting en de gasten genoten nog lang van de goede sfeer. Rond half elf kwam er een einde aan deze inspirerende avond vol netwerken en vieringen.

* In 2006 lanceerde Anneloes van der Heijden het kledingmerk Studio Anneloes met het idee om korte termijn-collecties te maken die bij de Nederlandse pasvorm passen.

** Dorit Roest is ondernemer, strateeg en spreker. Zeven jaar lang bouwde ze aan haar eerste startup TIM, totdat ze deze na een fusie in 2019 overdroeg. In Silicon Valley zette ze vervolgens in opdracht van de overheid ScaleNL op; een Ecosysteem en Accelerator voor Nederlandse Startups om hen te helpen schalen naar de VS.
*** Dr. Stefanie Beninger is universitair hoofddocent Marketing aan Nyenrode Business Universiteit en een 4.TU Resilience Scholar. Ze is lid van het expertisecentrum Marketing & Supply Chain Management van Nyenrode. Dr. Beninger heeft een PhD in Marketing van Simon Fraser University (Canada) en een MBA van Nyenrode Business Universiteit. Ze heeft ook Executive Education-certificaten behaald aan de Harvard Business School en de Kellogg School of Management.

Foto: The Click Company