Over ons

De kracht van Pijper Media

Pijper Media is een snelgroeiend familiebedrijf uit Groningen, bestaande uit Pijper Druk en Pijper Publishing. De drukkerij is gespecialiseerd in het drukken en compleet afwerken van magazines. Het portfolio van de uitgeverij is verdeeld over twee vestigingen en bestaat uit bekende tijdschriften voor mannen en vrouwen, op het gebied van lifestyle en sport.

De geschiedenis

Pijper Media bestaat dit jaar 50 jaar. In 1972 begon het Groningse bedrijf als een reprografische studio. Door de jaren heen groeide de studio uit tot een fullservice heatset rotatiedrukkerij, met alle disciplines onder één dak en een landelijke focus. Pijper Media is inmiddels de grootste drukkerij van het Noorden.

Daarnaast begon Pijper Media in de jaren 90 met het uitgeven van diverse aansprekende tijdschriften. Het veelzijdige portfolio van Pijper Publishing blijft sindsdien groeien met sterke merken die al generaties lang een herkenningspunt in het tijdschriftenschap zijn. Sinds 2014 heeft Pijper Media behalve in Groningen ook een vestiging in Amsterdam.

De mensen

Bij Pijper Media wordt met liefde voor het vak gewerkt. Het bedrijf kenmerkt zich door korte en transparante lijnen. De redacties van Pijper Publishing, die zowel in Groningen als Amsterdam zijn gevestigd, zijn compact, vertrouwd en werken nauw samen. Er wordt veel geïnvesteerd in de drukkerij in Groningen, die daarom aan de laatste eisen op elk technisch vlak voldoet. De producten worden compleet in eigen huis afgewerkt. Er wordt veel met de klant meegedacht om niet alleen als productiebedrijf, maar ook als partner een meerwaarde te bieden. Het betrokken team van Pijper Druk werkt hard om aan de wensen van de klant te blijven voldoen.

De toekomst

Pijper Media omarmt vernieuwingen in de breedste zin van het woord. Er wordt binnen Pijper Publishing hard gewerkt aan nieuwe websites voor de sterke merken uit het uitgebreide portfolio van de uitgeverij. Ook binnen de drukkerij worden vernieuwingen op de voet gevolgd om klanten en partners altijd de beste service te kunnen verlenen.